فهرست مطالب
کانتینر 20 فوت
کانتینر 20 فوت یا کانتینر 6 متری یکی از انواع کانتینر است که در حمل و نقل کالاهای خشک در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. این کانتینر با طول 6 متر، عرض 2.45 متر و ارتفاع 2.6 متر ظرفیتی معادل 33 متر مکعب دارد. کانتینر 20 فوت به دلیل اندازه مناسب، وزن سبک و قیمت مقرون به صرفه، یکی از پرکاربردترین انواع کانتینر در جهان است. این مدل از کانتینرهای حمل و نقل کاملا محصور، محافظت شده و ایمن در برابر آب و هوا همراه با سقف، دیواره های جانبی و کف مقاوم میباشند.
این نوع کانتینر، از فولاد هوا زده (یا کورتن) که در برابر خوردگی مقاوم است، ساخته می شود. این نوع فلز، از زنگ زدگی های عمیق جلوگیری می کند. شایان ذکر است که ساختار مستحکم این کانتینر، این امکان را ایجاد می کند که چندین کانتینر روی هم چیده شوند.
جالب است بدانید که رنگ های مورد استفاده برای رنگ آمیزی آنها بسیار خاص و ویژه است که در واقع نوعی رنگ اختصاصی در صنایع کشتیرانی است، که ضد آب بودن و امکان پاشیدن رنگ به صورت مستقیم، آن را به گزینه ی مناسبی برای سفرهای طولانی تبدیل کرده است.
ابعاد و مشخصات
- طول: 6 متر
- عرض: 2.45 متر
- ارتفاع: 2.6 متر
- حجم: 33 متر مکعب
- وزن: 2.2 تن
ظرفیت بارگیری
ظرفیت بارگیری هر کانتینر بسته به نوع و اندازه آن متفاوت است. بعضی از کانتینرها میتوانند حدود 20 تن بار را در خود جای دهند، در حالی که بعضی دیگر ممکن است تا 30 تن بار یا بیشتر را پذیرا باشند. کانتینرهای General Purpose یا GP حدودا ظرفیت وزنی 25 تن را قبول می کنند و کانتینرهای Heavy Duty یا HD گنجایش 26 تا 30 تن بار را دارا هستند.این کانتینر ها برای حمل و نقل انواع کالا، از محصولات صنعتی گرفته تا مواد غذایی، الکترونیکی و … به کار می روند.
ظرفیت آنها به اندازه ای است که به شرکت ها اجازه می دهد تا بارهای مختلف را بارگیری کنند. این کانتینرها اغلب در حمل و نقل بین المللی استفاده می شوند و امکان انتقال آسان از یک وسیله حمل به دیگری را فراهم می کند. csc plate، که روی درب کانتینرها نصب شده است، ظرفیت وزنی یا حجمی کانتینر را مشخص می کند.
انواع کانتینر 20 فوت
این کانتینر در انواع مختلفی تولید می شود که دارای دو نوع استاندارد و ارتفاع بلند (High Cube) می باشد. در نوع استاندارد عرض کانتینر 2.45 ارتفاع آن حدود 2.6 است. کانتینر ارتفاع بلند در مقایسه با نوع استاندارد، حجم بیشتری برای حمل و نقل کالا دارد. البته هر کدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند. از جمله انواع کانتینر 20 فوت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کانتینر 20 فوت خشک (Dry Container) که برای حمل کالاهای خشک مثل محصولات کشاورزی و قطعات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. کانتینر 20 فوت یخچالی (Reefer Container) این نوع کانتینر برای حمل و نقل کالاهای حساس به دما مانند مواد غذایی فاسد شدنی، داروها و غیره استفاده می شود. کانتینر 20 فوت عایق دار (Insulated Container) این نوع کانتینر برای حمل و نقل کالاهایی که نیاز به محافظت در برابر تغییرات دما دارند مانند محصولات کشاورزی، محصولات دارویی و غیره استفاده می شود.
کانتینر 20 فوت روباز (Open Top Container) این نوع کانتینر برای حمل و نقل کالاهای حجیم و سنگین مانند ماشین آلات، تجهیزات صنعتی و غیره استفاده می شود. کانتینر 20 فوت بغل بازشو (Side Opening Container) این نوع کانتینر برای حمل و نقل کالاهایی که نیاز به دسترسی از کنار دارند مانند ورق های فلزی، شیشه و غیره استفاده می شود.
کاربردها
این کانتینرکاربردهای متنوعی دارد و در صنایع مختلف برای حمل و نقل زمینی ، دریایی ، و هوایی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله کاربردهای کانتینر 20 فوت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حمل و نقل کالاهای حجیم و سنگین
- انبارداری
- ساخت و ساز
- به عنوان باجه های خدماتی
- اسکان موقت مثل اتاقک نگهبانی
مزایا
کانتینر های 20 فوت، ضد آب، ضد گرد و غبار و اشعه های خورشید هستند و به همین دلیل از کالاها به بهترین شکل ممکن محافظت می کنند. در طراحی این کانتینرها از قفل های محکم و مخصوصی استفاده شده که ضد سرقت هستند، در نتیجه مزیت مهمی به این مزایا اضافه خواهد شد. مزیت دیگری که می توان به آن اشاره کرد این است که، بارگیری و تخلیه کالاها در کانتینر های 20 فوت سریع تر از بقیه کانتینرها است. کانتینر های 20 فوت، به علت داشتن ابعاد ویژه برای تبدیل به کافه، کیوسک های سیار و اتاقک های نگهبانی و حتی گاهی اوقات جهت اتاقک هایی برای مشاغل کوچک، بسیار مناسب هستند.
این کانتینرها مزایای متعددی دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن سبک: وزن کانتینر 20 فوت به نسبت دیگر انواع کانتینر، سبک تر است و این می تواند مزیت ویژه ای برای حمل بار به شمار آید.
- قیمت مقرون به صرفه: حمل و نقل با کانتینر، به نسبت دیگر سیستم های حمل و نقل، هزینه کمتری دربر دارد. و این کاهش هزینه، افزایش سود را در بر خواهد داشت.
- دوام و استحکام بالا: جنس این نوع کانتیر از فولاد ساخته شده است که بسیار محکم بوده و از کالاها، در برابر انواع ضربه، رطوبت، گرد و غبار و غیره محافظت می کند.
- قابلیت حمل و نقل آسان: یکی از مزایای خوب این نوع کانتیر داشتن ابعاد استاندارد است که راحتی و سهولت حمل و نقل را در پی دارد.
قیمت کانتینر 20 فوت
قیمت کانتینر 20 فوت به عوامل مختلفی مانند سال تولید، کشور سازنده، نوع کانتینر و شرایط بازار بستگی دارد. به طورکلی، قیمت کانتینر دست دوم از کانتینر نو، کمتر است. یکی از موارد قابل اشاره، سال تولید است. کانتینرهایی که سال تولید آنها جدیدتر است، قیمت بالاتری دارند. این امر به دلیل نو بودن کانتینر و دوام و استحکام بیشتر آنها است. کشور سازنده کانتینر، یکی از فاکتورهای تعیین کننده قیمت است.
کانتینرهای تولید شده در کشورهایی مانند کره جنوبی، چین، ویتنام، ژاپن، آمریکا، تایوان و هند قیمت بالاتری نسبت به کانتینرهای تولید شده در سایر کشورها دارند. این امر به دلیل کیفیت بالاتر مواد اولیه و فرآیند ساخت این کانتینرها است. فاکتور تعیین کننده بعدی، نوع کانتینر است. کانتینرهای مختلف، قیمت های متفاوتی دارند. به عنوان مثال، کانتینر 20 فوت یخچالی، قیمت بالاتری نسبت به کانتینر 20 فوت خشک دارد.
شرایط بازار نیز بر قیمت کانتینر 20 فوت تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، در شرایطی که تقاضا برای کانتینر افزایش یابد، قیمت آن نیز افزایش می یابد.
نکاتی برای خرید کانتینر 20 فوت
قبل از خرید کانتینر ۲۰ فوت، نکات زیر را در نظر بگیرید:
- نوع کانتینر را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید.
- کیفیت کانتینر را بررسی کنید.
- قیمت کانتینر را با قیمت سایر فروشندگان مقایسه کنید.
خرید و اجاره
کانتینر 20 فوت را می توان به صورت خرید یا اجاره تهیه کرد. خرید کانتینر 20 فوت برای کسب و کارهایی که به طور مداوم از کانتینر استفاده می کنند، گزینه مناسبی است. اجاره کانتینر 20 فوت برای کسب و کارهایی که به طور گاه به گاه از کانتینر استفاده می کنند، گزینه مقرون به صرفه تری است.
منابع: ویکیپدیا